Krem kakaowo-migdałowy z ciecierzycą


Dzisiaj kolejna propozycja zdrowego smarowidła do pieczywa.
U mnie taka porcja stanowi posiłek na śniadanie, ale oczywiście nie trzeba jeść od razu całej porcji, można się z kimś podzielić :)
Wykonanie jest banalnie proste, po prostu blendujemy składniki i krem gotowy w kilka sekund!
To kto przygotuje sobie dzisiaj taki krem na śniadanie?

Składniki na krem kakaowo-migdałowy z ciecierzycą:
  • 100 g ciecierzycy ugotowanej lub konserwowej
  • 100 g serka wiejskiego lekkiego 3%
  • 10 g (1 łyżka) kakao gorzkiego, ciemnego
  • 15 g płatków migdałowych
  • 1,5 łyżeczki erytrytolu lub innego słodzidła
Jak przygotować krem kakaowo-migdałowy z ciecierzycą:
Wszystkie składniki blendujemy na gładki krem lub wedle uznania z kawałkami ciecierzycy. 
Przed podaniem można schłodzić.
Smacznego!

******
kalorie (kcal):         418 kcal
białka (B):                35,0 g
tłuszcze (T):            18,5 g
węglowodany (W): 25,4 g
******

Komentarze

  1. Słyszałam o nim ale nie jadłam. Smacznie wyglada:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wartość spróbować, bo jest smaczny, a przygotowanie to dwie chwile :)

      Usuń
  2. Jak państwo lubicie przepisy to zapraszam na stronę internetową https://conaobiad.com.pl . Tam naprawdę znajdziecie bardzo dobre przepisy do robienia.Tak ja uważam.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz