sobota, 7 października 2017

Smoothie z selerem naciowym i orzechami włoskimi


Witam Was po dłuższej przerwie.
Przygotowałam na dzisiaj przepis na szybkie, zdrowe, jesienne smoothie z wykorzystaniem owoców mrożonych, które udało mi się zamrozić latem z dodatkiem selera naciowego i orzechów włoskich, których mam spory zapas na zimę.
Aksamitne, gęste, idealne na przekąskę lub tzw. drugie śniadanie.

Składniki na smoothie z selerem naciowym i orzechami włoskimi:
  • ok. 50 g mrożonych malin lub mieszanki owoce leśne (maliny, jeżyny, czerwona i czarna porzeczka, borówki)
  • 2-3 łyżeczki miodu
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 5-6 orzechów włoskich


Jak przygotować smoothie z selerem naciowym i orzechami włoskimi:
Wszystkie składniki miksujemy na gładki koktajl i podajemy.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...