sobota, 28 października 2017

Czekoladowy mus jaglany


Nieraz mamy ochotę na coś szybkiego, słodkiego, a przy tym żeby było  jeszcze zdrowe i miało mniej kalorii.
Takim sposobem jest deser z kaszy jaglanej (na blogu znajdziecie już sporo propozycji).
Dzisiaj przygotowałam mus czekoladowy.
Jeśli ugotujecie wcześniej kaszę to taki deser okazuje się być ekspresowym.

Składniki na czekoladowy mus jaglany:
  • 100 g kaszy jaglanej (1 torebka)
  • 1 szkl. mleka (roślinnego lub zwierzęcego)
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 50 g czekolady gorzkiej (70%) lub 2-3 łyżki kakao gorzkiego

Jak przygotować czekoladowy mus jaglany:
Kaszę ugotować, odcedzić i ostudzić (można ugotować, np. dzień wcześniej).
Kaszę oraz resztę składników miksujemy na gładki mus.
Przed podaniem schładzamy w lodówce.
Można podać z sezonowymi owocami.
Smacznego!



4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. To nie budyń, tylko mus :) Ale bardzo smaczny, równie jak budyń ;)

      Usuń
  2. Z jagłami lubię się średnio, ale też mam raczej małe doświadczenie.
    Ale czekoladowo chyba nie może być źle?
    ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że ta propozycja przekona Cię do jagły :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...