sobota, 20 maja 2017

Pasta z tuńczyka


Dzisiaj przedstawiam Wam super prosty i szybciutki przepis na pastę z tuńczyka w najprostszej wersji, dodatkowo w wersji light.
Pasta z tuńczyka jest idealna na śniadanie lub kolację.
Podajemy na pieczywie, ale można nią także faszerować jajka czy świeże warzywa, np. kawałki świeżej czerwonej papryki lub zawijać w liście sałaty.
Pycha!

Składniki na pastę z tuńczyka:
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 małe ogórki kiszone lub 1 duży
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • opcjonalnie szczypta chili

Jak przygotować pastę z tuńczyka:
Tuńczyka odsączamy z wody, mieszamy z majonezem i jogurtem.
Dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki, posiekany szczypiorek.
Całość doprawiamy pieprzem i ewentualnie chili i przybieramy listkami świeżego oregano. 
Smacznego!


2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...