środa, 10 maja 2017

Koktajl z pietruszką i kiwi


Okres wiosenny jest dla mnie okresem detoksu i dlatego w moim codziennym jadłospisie pojawiają się koktajle, smoothies i shakes.
Dzisiaj koktajl na bazie jogurtu naturalnego z kiwi, natką pietruszki i migdałami.

Składniki na koktajl z pietruszką i kiwi:
  • 150 g (mały kubeczek) jogurtu naturalnego
  • 1 kiwi
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 1 łyżka migdałów mielonych, płatków migdałowych, ewentualnie całych migdałów
  • opcjonalnie miód do smaku

Jak przygotować koktajl z pietruszką i kiwi:
Jeśli używamy całych migdałów to należy je zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie zdjąć skórkę.  
Migdały całe lub płatki miksujemy.
Jogurt miksujemy z obranym kiwi, listkami pietruszki (bez łodyżek) i mielonymi migdałami.
Koktajl można dosłodzić miodem.
Podajemy zaraz po przygotowaniu.


8 komentarzy:

  1. Super post! :D A my tymczasem zapraszamy do siebie do restauracji obok Piaseczna na jakiś obiadek! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za zaproszenie, ale za daleko ze Szczecina :(

      Usuń
  2. O super przepis!!Dzięki!Właśnie takiego przepisu poszukiwałam;D

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepyszny jest ten koktajl;) Wczoraj robiłam-rewelacja!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się bardzo! Mnie także bardzo smakuje :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...