środa, 13 maja 2015

Surówka z pekinki z ogórkiem, rzodkiewkami, pomidorkami i koperkiem


Kolejna propozycja na prostą i szybciuchną surówkę obiadową. 
Surówka taka będzie fajnym dodatkiem do polskiego obiadu,  w postaci ziemniaków i mięsa,  ryb czy sadzonego jajka. 
Będzie także idealna do potraw z grilla. 

Składniki:
  • 1/2 małej kapusty pekińskiej 
  • 1/2 ogórka wężowego
  • pęczek rzodkiewek
  • 150 g pomidorków koktajlowych 
  • 1/2 pęczka koperku 
  • 2 łyżki majonezu 
  • sól morska 
  • pieprz czarny świeżo mielony 
  • ok. 1 łyżki soku z cytryny 

Sposób przygotowania: 
Kapustę szatkujemy i delikatnie osolamy. 
Ogórka i rzodkiewki kroimy w plasterki, pomidorki na pół i dodajemy do kapusty. 
Dodajemy majonez i posiekany koperek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. 
Smacznego! 



2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...