wtorek, 5 maja 2015

Grillowane kiełbaski w glazurze musztardowo-czosnkowo-miodowej















Grillowane kiełbaski to nieodłączny element każdego biesiadowania przy grillu.
Dzisiaj zapraszam na kiełbaski z grilla w glazurze z musztardy z całymi ziarenkami gorczycy,  miodu i czosnku.
Bardzo proste i smaczne połączenie.

Składniki:
  • 500 g kiełbasy 
  • 1 czubata łyżka musztardy francuskiej
  • 3 ząbki czosnku 
  • 2 łyżeczki miodu płynnego 
  • 2 szczypty suszonego rozmarynu 

Sposób przygotowania:
W miseczce łączymy musztardę, miód, przeciśnięty przez praskę czosnek i rozmaryn. 
Kiełbaski nacinamy ostrym nożem, smarujemy glazurą i odstawiamy na około pół godziny.
Po tym czasie kiełbaski grillujemy z każdej strony.
Smacznego!
























Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...