piątek, 16 stycznia 2015

Jajecznica z pieczarkami i żółtym serem podana na grzankach


Zapraszam na śniadanie.
Dzisiaj jajecznica z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, podana na ciepłych grzankach. 
Bardzo proste w przygotowaniu śniadanie na ciepło.

A co u Was dzisiaj na śniadanie?

Składniki:
  • 100 g pieczarek
  • 4 jajka
  • 1 mała cebula
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • szczypiorek
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • kilka kromek chleba - u mnie razowy

Sposób przygotowania:
Kromki chleba opiekamy w opiekaczu lub w piekarniku.
Cebulę kroimy w piórka i szklimy na maśle z dodatkiem oleju.
Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki i smażymy aż pieczarki zmniejszą objętość.
Wbijamy jajka i mieszając smażymy na wolnym ogniu aż się zetną.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Dodajemy starty ser i szczypiorek, mieszamy.
Podajemy na grzance, posypujemy serem i szczypiorkiem.
Podajemy od razu.
Smacznego!


2 komentarze:

  1. Podsunę pomysł mojemu mężowi,bo to on u mnie w domu jest mistrzem od jajecznicy haha

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że przygotuje Ci takie śniadanko!

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...