czwartek, 27 listopada 2014

Pasta z wędzonej makreli z ciecierzycą i dynią


Zapraszam Was na kolejną propozycję pasty kanapkowej.
Bardzo lubię wędzoną makrelę, ciecierzycę i dynię, postanowiłam więc połączyć te składniki i powiem Wam szczerze, że połączenie to okazało się być trafionym - pasta wyszła przesmaczna!


Składniki:
  • 1 nieduża wędzona makrela
  • 3/4 szkl. ugotowanej ciecierzycy
  • 3 łyżki purée z dyni - przepis tutaj
  • 2 łyżki ketchupu 
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • sól, np. himalajska
  • szczypta chili
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:
Ciecierzycę i makrelę przekładamy do blendera i chwilę miksujemy. Można także rozdrobnić widelcem,  jeśli chcemy uzyskać pastę z widocznymi kawałkami.
Dodajemy purée dyniowe, ketchup, posiekany szczypiorek oraz sól, pieprz i chili do smaku.
Całość mieszamy i gotowe.
Smacznego!


6 komentarzy:

  1. Ciekawe połączenie smaków :) U mnie dziś też pasta, choć z nieco innych składników :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo smaczne połączenie - polecam wypróbować :)

      Usuń
  2. świetne:) na pewno wykorzystam przepis:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...