poniedziałek, 8 września 2014

Wrapy z sałatą i tuńczykiem



Wrap to bardzo szybka i prosta przekąska, którą możemy podać z różnymi farszami.
Moja dzisiejsza wersja jest wersją bardziej śniadaniową czy kolacyjną z dodatkiem sałatki z tuńczyka, świeżą sałatą i papryką, które dodają chrupkości.

Składniki:
  • 6 placków tortilli pszennej lub kukurydzianej
  • sałata lodowa lub rzymska 
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • czerwona papryka
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony

Sposób przygotowania:
Tuńczyka odcedzamy z zalewy.
Dodajemy majonez, natkę pietruszki i kukurydzę, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na podgrzany placek tortilli układamy liście sałaty, na to sałatkę z tuńczykiem i paprykę pokrojoną w paseczki, całość zwijamy w rulon.
Smacznego!


4 komentarze:

  1. Pyszne są! my często robimy wrapy różnego rodzaju,z mięsnym farszem na ciepło,z szynką i dodatkami na zimno,są dobre na każdą okazję:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aguś też uważam, że są idealne na wiele okazji i z różnymi dodatkami ;)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...