czwartek, 1 maja 2014

Sałata z czerwoną cebulą, pomidorkami koktajlowymi, serem burguitos i dressingiem orzechowym



Dzisiaj, szybkim rzutem na taśmę, polecam sałatkę, a w zasadzie miks sałat z przepysznym dressingiem orzechowym, czerwoną cebulą, pomidorkami koktajlowymi i serem burguitos (tradycyjny hiszpański ser świeży pasteryzowany), który idealnie wkomponował się w tej wersji sałat i dressingu.
Sałata wyszła tak pyszna, że przygotowanie jednej michy okazało się być za mało :)
Polecam - szczególnie teraz, gdy zaczynają rozpalać się grille, do grillowanych mięs i kiełbas będzie idealnym dodatkiem!

Składniki:
  • sałata dębolistna
  • sałata karbowana lollo rosso
  • sałata karbowana lollo zielona
  • 1 czerwona cebula
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 100 g sera burguitos (lub innego sera świeżego pasteryzowanego)
  • dressing orzechowy - przepis podawałam tutaj

Sposób przygotowania:
Sałatę myjemy, osuszamy w wirówce do sałaty i rwiemy na mniejsze kawałki.
Cebulę kroimy w piórka, pomidorki na pół i dodajemy do sałaty, dodajemy także ser.
Całość polewamy dressingiem orzechowym.
Podajemy od razu.
Smacznego!


2 komentarze:

  1. Czy ten dressing można przechowywać w lodówce,czy lepiej jest go robić na świeżo?Sałatka pyszna,lekka:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aguś można krótko przechować w lodówce, 2-3 dni.

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...