poniedziałek, 5 maja 2014

Omlet ziołowy z serem greckim, pomidorkami i kiełkami rzodkiewki


Leniwe śniadanie - czemu nie?!
Najlepiej sprawdzi się omlet - z dużą ilością świeżych ziół i kiełków - smaczny, lekki, świeży i pożywny.
Idealny na wiosenne i letnie śniadania.

Składniki:
  • 3 jajka
  • ok. 50 g sera greckiego
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżki kiełków rzodkiewki
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • szczypta oregano
  • sól morska
  • pieprz kolorowy świeżo mielony
  • 1 łyżka oliwy aromatyzowanej chili

Sposób przygotowania:
Patelnię delikatnie rozgrzewamy, spryskujemy oliwą.
Jajka roztrzepujemy z przyprawami i ziołami, wlewamy na patelnię, a na wierzch układamy ser pokrojony w kostkę.
Smażymy na wolnym ogniu, aż się zetnie, co jakiś czas podważając omlet i wlewając płynne jajko pod spód.
Podajemy z pomidorkami przekrojonymi na pół i kiełkami.
Smacznego!



4 komentarze:

  1. Pomysłowo,kolorowo i pysznie,aż chce się jeść:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo - mam nadzieję, że też taki sobie przygotujesz!

      Usuń
  2. świetny pomysł, wygląda smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję za miły komentarz, ale fakt omlet wyszedł bardzo smaczny :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...