niedziela, 25 maja 2014

Jajecznica ze szparagami


Jajecznica to typowe danie śniadaniowe, które większość z nas lubi i często przygotowuje z uwagi na to, że jest szybkie i smaczne.
Dzisiaj polecam Wam wersję sezonową jajecznicy, ze świeżymi zielonymi szparagi.
Pycha!!!

Składniki:
  • pęczek zielonych szparagów
  • 6 jajek
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy lub oleju

Sposób przygotowania:
Szparagi myjemy, odcinamy końce i kroimy na mniejsze ukośne kawałki (zielonych szparagów nie obieramy).
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy masło i obsmażamy szparagi, około 3-4 minut.
Do przesmażonych szparagów wbijamy jajka i całość mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy od razu.
Smacznego!




6 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Dziękuję!
      Justynko koniecznie wypróbuj :)

      Usuń
  2. U mnie właśnie roznosi się zapach tradycyjnej na boczusiu-mąż urzęduje w kuchni i smaży-zaraz pokażę mu Twoją lżejszą wersję:)dla mnie super:)chyba mamy takie same filiżanki-Ikea?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za miły komentarz, jajecznica pyszna, rzeczywiście lżejsza od tej z boczkiem, ale z boczusiem tez uwielbiam :)
      Filiżanki nie są z IKEA, mam je z kawy Jacobs :)

      Usuń
  3. Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę :)
      Dziękuję za komentarz!

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...