środa, 16 kwietnia 2014

Jajka faszerowane pastą z żółtym serem



Faszerowane jaja to szybki, prosty i smaczny sposób nie tylko na wielkanocny stół czy śniadanie, ale jest to idealne rozwiązanie na niespodziewanych gości.
Wystarczą jajka, odrobina majonezu i to co znajdziemy w lodówce, reszta - to nasza fantazja i upodobania kulinarne!

Składniki:
  • 4 jajka
  • 3-4 łyżki startego żółtego sera
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypta soli
  • suszone płatki chili - przepis tutaj
  • rzeżucha

Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, około 10 minut od zagotowania się wody, studzimy w zimnej wodzie, obieramy, przekrawamy na pół i wyjmujemy delikatnie żółtka.
Żółtka jaj rozcieramy z majonezem, dodajemy starty żółty ser i szczyptę soli, dokładnie mieszamy.
Białka jaj faszerujemy pastą z żółtym serem.
Dekorujemy startym serem, rzeżuchą i posypujemy płatkami chili.
Smacznego!



7 komentarzy:

  1. Smakowite jajeczka:)piękny talerzyk,sprawia zługne wrażenie,jakby jajka w barszczyku były:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo!
      Co do talerzyka to chciałam umieścić jajka na jakimś kontrastowym kolorze, aby były widoczne, na białym zlałoby się wszystko w całość. Rzeczywiście kolor talerzyka jest taki buraczkowy i może nieco wygląda jakby jajka pływały w barszczu :)

      Usuń
    2. Fajnie,fajnie,wszystko pasuje jak należy:)

      Usuń
  2. Pięknie wyglądają - talerz w jabłuszka tez taki mam :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo!
      Talerzyk jest śliczny, już dawno temu zakupiony, bardzo mi się spodobał :)

      Usuń
  3. U mnie w domu robi tzn. skorupki faszerowane, czyli jajko drobno pokrojone, szczypiorek, majonez i przyprawy, zapieczone lekko, z kruchą skorupką na wierzchu z bułki tartej, pyyycha :)

    Zapraszam na mojego bloga po wyróżnienie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...