wtorek, 4 marca 2014

Pajda chleba ze śledziem, buraczkami, rukolą i cebulą



Dzisiaj jest "Śledzik".
Mam dla Was propozycję na bardzo prostą, ale i niesamowicie smaczną kanapkę, a w zasadzie pajdę chleba ze śledziem.
Buraczki, śledź, cebula i koperek bardzo lubią swoje towarzystwo, więc pomyślałam czemu by nie połączyć tego wszystkiego na jednej kanapce?
Połączenie rewelacyjne, koniecznie wypróbujcie!

Składniki:
  • chleb żytni
  • filety śledziowe
  • buraczki marynowane
  • czerwona cebula
  • rukola
  • świeży koperek
  • masło (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:
Chleb kroimy na dość grube kromki, można posmarować masłem.
Na każdej pajdzie chleba układamy umytą i osuszoną rukolę, plastry buraczków marynowanych, płat śledzia, krążki cebuli i koperek.
Smacznego!




4 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...