wtorek, 28 stycznia 2014

Zielony koktajl z mango i siemieniem lnianym


Dzisiaj zielony koktajl, tak na poprawę humoru, bo za oknem buro, ponuro i strasznie zimno!
Koktajl nie tylko ma piękny zielony kolor, ale świetnie smakuje, jest pożywny i doskonale nadaje się np. na drugie śniadanie.

Składniki:
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • 1/2 dojrzałego mango
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego
  • 1 szkl. maślanki lub kefiru

Sposób przygotowania:
Do dzbanka blendera przekładamy umyte liście szpinaku, obrane i pokrojone na mniejsze kawałki mango, siemię lniane oraz dolewamy maślankę lub kefir.
Całość blendujemy do uzyskania gładkiego koktajlu.
Podajemy od razu.
Smacznego!


6 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Dziękuję - zgadzam się z Tobą Justyno!

      Usuń
  2. Fajnie, że zielone koktajle są coraz bardziej popularne! :-) U mnie obowiązkowo codziennie - na śniadanie. Tylko zazwyczaj robię na wodzie i z dodatkiem awokado.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście można przygotować na wodzie, ale akurat miałam w lodówce szklankę maślanki, więc postanowiłam ją wykorzystać :)

      Usuń
  3. Odpowiedzi
    1. Pyszny - bardzo lubię takie koktajle, pełne kolorów, smaku i zdrowia :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...