wtorek, 31 grudnia 2013

Grzanki z pastą sardelową


Polecam Wam bardzo szybką do przygotowania przekąskę.
Jeśli lubicie sardele to zasmakuje Wam ta propozycja. 
Idealnie sprawdzi się podczas dzisiejszego Sylwestra, ale także na innych imprezach okolicznościowych.

Życzę Wam wspaniałej i szampańskiej sylwestrowej zabawy!

Składniki:
  • bagietka
  • 2-3 jajka ugotowane na twardo
  • 3-4 fileciki z sardeli
  • 2-3 łyżki serka śmietankowego
  • pieprz biały świeżo mielony
  • szczypta chili
  • natka pietruszki
  • papryka konserwowa (lub świeża)

Sposób przygotowania:
Do blendera przekładamy fileciki z sardeli, serek śmietankowy, jajka (jedną połówkę białka zostawiamy do dekoracji) i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku pieprzem i szczyptą chili. 

Bagietkę kroimy na kromki pod lekkim ukosem i opiekamy w tosterze lub piekarniku.

Na każdą kromeczkę z bagietki nakładamy pastę, posypujemy natką pietruszki, drobno posiekanym białkiem i układamy paseczki papryki.

Smacznego!


2 komentarze:

  1. Znakomita przekąska nie tylko na Sylwestra:)Wspaniałego 2014!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo Aguś :)
      Tobie również życzę szampańskiej zabawy i wspaniałego 2014 r.

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...