środa, 11 grudnia 2013

Carpaccio z buraków z orzechami i świeżym tymiankiem


Jeśli lubicie pieczone buraki tak jak ja - to ta prosta przystawka przypadnie Wam do gustu.
Carpaccio z buraków będzie wspaniałą przystawką na świątecznym stole.
Świetnie sprawdzi się także na imprezach.
Bardzo prosta do przygotowania i efektownie prezentująca się przystawka.

Składniki:
  • 2 upieczone buraki - jak upiec buraki podawałam tutaj
  • 2 łyżki oleju ze słonecznika Zielony Nurt
  • 2 łyżki dobrej jakości octu balsamicznego
  • orzechy włoskie
  • kilka listków świeżego tymianku
  • szczypta soli morskiej

Sposób przygotowania:
Upieczone buraki studzimy, obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki.
Układamy na talerzu w formie wachlarza, tak aby jeden plaster nachodził na drugi.
Skrapiamy olejem i octem balsamicznym, delikatnie posypujemy solą.
Całość posypujemy posiekanymi orzechami i listkami tymianku.
Smacznego!




4 komentarze:

  1. Bardzo lubię carpaccio w buraków - najlepsze jest z kozim serkiem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, lubię z kozim serkiem i tymiankiem :)

      Usuń
  2. Nie jadłam,zaciekawiłaś mnie bardzo:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli lubisz buraczki, to na pewno Ci zasmakuje takie carpaccio :)
      Polecam :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...