czwartek, 7 listopada 2013

Pasta z dyni do pieczywa


Wczoraj pokazywałam Wam mój sposób na przygotowanie purée z dyni.
Gotowe purée możecie wykorzystać m.in. do przygotowania pysznej pasty do pieczywa.
Bardzo szybka do przygotowania, smaczna, lekka. 
Idealna do pieczywa wszelkiego rodzaju.

Składniki:
  • 3/4 szkl. purée z dyni - przepis podawałam tutaj
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 ząbka czosnku
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony

Sposób przygotowania:
Purée z dyni mieszamy z majonezem, musztardą, sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego!

4 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...