piątek, 18 października 2013

Surówka z białej rzodkwi, marchewki, papryki i kukurydzy

Nie wyobrażam sobie obiadu bez porcji warzyw.
Uwielbiam wszelkiego rodzaju surówki ze świeżych warzyw, bo nie są czasochłonne, można je przygotować w 10 minut.
Dzisiaj proponuję kolejną surówkę z białej rzodkwi.
Bardzo szybka, smaczna i kolorowa.

Jeśli lubicie białą rzodkiew to zajrzyjcie także do przepisów:

Składniki:
  • biała rzodkiew
  • 1 marchewka
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 4 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1/4 pęczka natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub gęstej śmietany
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony

Sposób przygotowania:
Rzodkiew i marchewkę myjemy, obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki.
Przekładamy do miski.
Dodajemy odsączoną kukurydzę i pokrojoną w małą kostkę paprykę.
Natkę pietruszki myjemy i siekamy, dodajemy do warzyw.
Dodajemy majonez i jogurt (śmietanę) i dokładnie mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!


2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...