wtorek, 15 października 2013

Prosta surówka z białej rzodkwi ze śmietaną


Wiem, że wielu z Was nigdy nie jadło białej rzodkwi, bo nie za bardzo wiecie jak ją podać. 
Mam dla Was bardzo prostą i szybciutką do przygotowania surówkę, klasyczną wersję ze śmietaną, ale bardzo smaczną, dzięki której możecie poznać smak tego warzywa.

Składniki:
  • biała rzodkiew
  • 4-5 łyżek śmietany
  • kilka kropli soku z cytryny
  • sól morska
  • pieprz kolorowy świeżo mielony
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:
Rzodkiew myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do startej rzodkwi dodajemy śmietanę, sól, pieprz i odrobinę soku z cytryny do smaku, mieszamy.
Surówkę posypujemy natką pietruszki i od razu podajemy.
Smacznego!

4 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...