środa, 2 października 2013

Kanapki z focacci z kozim serkiem, roszponką, pomidorem i czarnymi oliwkami


Postanowiłam przygotować z niej pyszne kanapki.
Doskonałe na śniadanie, piknik lub na przekąskę.
Możecie je także zapakować w papier lub pudełko śniadaniowe i zabrać ze sobą na lunch do szkoły lub pracy.

Składniki:
  • kawałek focacci - przepis podawałam tutaj
  • kozi serek
  • roszponka
  • pomidor
  • kilka czarnych oliwek bez pestek
  • sól morska (opcjonalnie)
  • pieprz czarny świeżo mielony

Sposób przygotowania:
Focaccię kroimy na kawałki prostokątne lub kwadratowe, przekrawamy następnie w poprzek na pół.
Smarujemy kozim serkiem i obkładamy roszponką, kawałkami pomidora i oliwkami pokrojonymi w plasterki.
Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i ewentualnie solą (solą dopiero przed podaniem).
Smacznego!


6 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...