środa, 7 sierpnia 2013

Grillowane ziemniaczki w koperkowej marynacie


Bardzo szybki i prosty sposób na smaczne ziemniaczki z grilla.
Sprawdzą się jako ciekawy dodatek do pieczonych mięs, kurczaka czy kiełbas na grillu.

Składniki:
  • ok. 500 g młodych ziemniaków
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżeczki musztardy
  • 2 ząbki czosnku 
  • oregano
  • majeranek
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • słodka papryka
  • szczypta ostrej papryki

Sposób przygotowania:
Ziemniaki obieramy lub skrobiemy, myjemy, obgotowujemy w osolonej wodzie i studzimy.
Do miseczki dajemy majonez, musztardę, przyprawy, zmiażdżone ząbki czosnku i posiekany drobno koperek, mieszamy.
Każdego ziemniaka dokładnie smarujemy marynatą i zawijamy w folię aluminiową.
Pieczemy na grillu.
Smacznego!

4 komentarze:

  1. To ja poproszę jedną pyrkę bo ja poznańska pyra jestem. Pysznie wyglądają :-) bardzo lubię takie z grilla :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja nie z Poznania i także lubię ziemniaczki :) A takie z grilla są pyszne!

      Usuń
  2. Och,poproszę,poproszę-pysznie wyglądają:)

    OdpowiedzUsuń
  3. nie wyobrażam sobie grilla bez ziemniaczków ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...