czwartek, 11 lipca 2013

Jajecznica z bakłażanem, szynką i szczypiorkiem


Dzisiaj bardzo prosta propozycja śniadaniowa, ewentualnie na ciepłą kolację.
Klasyczna jajecznica, wzbogacona o szynkę i bakłażana. 
Jeśli lubicie warzywne jajecznice to zajrzyjcie do przepisu na jajecznicę z bakłażanem i cukinią

Składniki:
  • 1/2 bakłażana
  • 6 jajek
  • 2 plastry szynki gotowanej
  • szczypiorek
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:
Bakłażana kroimy w kosteczkę i przesmażamy na maśle.
Dodajemy szynkę pokrojoną w cienkie paseczki i chwilkę smażymy.
Wbijamy jajka i smażymy na niewielkim ogniu, cały czas mieszając aż jajka się zetną.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Na końcu posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Podajemy od razu. 
Smacznego!

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...