Jajecznica z bakłażanem, szynką i szczypiorkiem


Dzisiaj bardzo prosta propozycja śniadaniowa, ewentualnie na ciepłą kolację.
Klasyczna jajecznica, wzbogacona o szynkę i bakłażana.
Jeśli lubicie warzywne jajecznice to zajrzyjcie do przepisu na  jajecznicę z bakłażanem i cukinią.

Składniki:
  • 1/2 bakłażana
  • 6 jajek
  • 2 plastry szynki gotowanej
  • szczypiorek
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Bakłażana kroimy w kosteczkę i przesmażamy na maśle.

Dodajemy szynkę pokrojoną w cienkie paseczki i chwilkę smażymy.

Wbijamy jajka i smażymy na niewielkim ogniu, cały czas mieszając aż jajka się zetną.

Doprawiamy solą i pieprzem.

Na końcu posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Podajemy od razu. 

Smacznego!

Komentarze

Publikowanie komentarza