wtorek, 2 kwietnia 2013

Pasta jajeczna z chrzanem, rzeżuchą i majonezem



Jeśli zostało Wam trochę ugotowanych na twardo jajek po świętach, a nie macie pomysłu co z nich zrobić, to jest to doskonała dla Was propozycja.
Bardzo szybki sposób na pyszną pastę z jajek z dodatkiem chrzanu i rzeżuchy. 
Przepyszne połączenie smakowe.
Sprawdzi się na śniadanie, jako pasta do pieczywa lub jako sałatka do pracy czy szkoły.

Składniki:
  • 4-6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 łyżka chrzanu tartego - przepis podawałam tutaj
  • 2-3 łyżki majonezu - przepis podawałam tutaj
  • 3 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony

Sposób przygotowania:
Jajka obrać ze skorupek i drobno posiekać.
Do jajek dołożyć chrzan, majonez, rzeżuchę i szczypiorek, dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku solą i pieprzem świeżo mielonym.
Smacznego!

4 komentarze:

  1. U mnie nie ma już ani jednego jajka, ale jest rzeżucha i chrzan i majonez:-) Dokupie jajeczka i spróbujemy:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Magda - dziękuję bardzo :)
      Polecam, jest bardzo smaczna!

      Usuń
  2. u mnie w domu robi się strasznie podobnie, wychodzi pychaaa:) Do szynki, czy kiełbasi w sam raz!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Salvador Dali pewnie, że pycha :)
      Robię na wiele sposobów tą pastę, ale z chrzanem i rzeżuchą jest najlepsza :)
      Pozdrawiam!

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...