poniedziałek, 22 kwietnia 2013

Naleśniki z twarogiem i bananami


Dzisiaj zapraszam na pyszne naleśniki z nadzieniem twarogowym z bananami. 
Danie doskonałe zarówno na śniadanie jak i na obiad. 
Wspaniale będą smakowały odgrzane na masełku.

Składniki:

nadzienie:
  • 500 g twarogu
  • 2-3 banany
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 cukier wanilinowy
  • ewentualnie cukier trzcinowy do smaku
dodatkowo:
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:
Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy obrane banany, sok z cytryny, cukier wanilinowy i jogurt. Całość dokładnie rozgniatamy lub miksujemy blenderem na gładką masę.
Gdyby nadzienie było za suche dodajemy jeszcze jogurtu i doprawiamy ewentualnie cukrem trzcinowym do smaku. 
Gotowe naleśniki smarujemy nadzieniem, zwijamy i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!

7 komentarzy:

  1. Dziękuję za miłe komentarze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam takie naleśniki *-* super nadzienie !!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pierwszy raz takie nalesniki jadlam w przedszkolu :-) pozniej wzielam przepis od kucharki robila mi je mama a teraz ja takie serwuje moim dzieciom. Przepyszne...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj, pyszne, pyszne...
      Dziękuję za podzielenie się swoją historią związaną z naleśnikami :)
      Pozdrawiam!

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...