czwartek, 28 marca 2013

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem, ogórkiem kiszonym i rzeżuchą



Dzisiaj kolejna propozycja surówki, bardzo smacznej i szybkiej do przygotowania.
Idealna na zimowo-wiosenny obiad, sprawdzi się także jako dodatek do mięs pieczonych.

Składniki:
  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 ogórek kiszony
  • 3 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • 1 łyżka majonezu - przepis podawałam tutaj
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:
Kapustę pekińską myjemy i szatkujemy.
Jabłko, marchew i ogórka ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do kapusty.
Dodajemy też rzeżuchę, majonez, jogurt i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...