poniedziałek, 25 marca 2013

Surówka z kapusty pekińskiej z zielonym sosem i orzechami


Zapraszam dzisiaj na bardzo smaczną surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem aromatycznego, ziołowego sosu i orzechów włoskich.
Bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu.
Idealna jako surówka obiadowa.

Składniki:
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 5-6 gałązek koperku
  • 10 listków mięty
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 łyżki śmietanki 12%
  • 1 ząbek czosnku
  • garść orzechów włoskich
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony

Sposób przygotowania:
Kapustę pekińską myjemy i siekamy.
Do blendera wrzucamy natkę pietruszki, koperek, listki mięty, czosnek i całość miksujemy.
Do zmiksowanych ziół dodajemy majonez, śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 
Kapustę pekińską łączymy z sosem i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Smacznego!

5 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...