sobota, 2 marca 2013

Galaretki w skórkach pomarańczy



Nietypowy, efektowny i bardzo prosty sposób podania galaretki. 
Idealne na przyjęcia dla dzieci, którym na pewno spodoba się taka galaretka. 
Poza tym ten sposób podania nie ubrudzi rączek dzieci, bo dzieci mogą wziąć kawałek pomarańczy i zjeść.

Składniki:
  • galaretka pomarańczowa
  • 2 pomarańcze
  • 400 ml wody

Sposób przygotowania:
Pomarańcze myjemy, przekrajemy na pół i za pomocą łyżki wyjmujemy miąższ.
Miąższ pomarańczy zjadamy lub zostawiamy do przygotowania, np. koktajlu pomarańczowego.
Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w mniejszej ilości gorącej wody niż jest na opakowaniu, zamiast 500 ml - używamy 400 ml, odstawiamy do ostudzenia.
Skórki z pomarańczy wstawiamy do miseczek, aby były stabilne.
Tężejącą galaretkę wlewamy do przygotowanych miseczek z pomarańczy i odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Gotowe galaretki kroimy na mniejsze cząstki.
Smacznego!

3 komentarze:

  1. też takie robiłam dawno temu, ale kolorowe:)

    https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/486875_3768221410921_2059144957_n.jpg

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...