czwartek, 10 stycznia 2013

Pasta z ciecierzycy z serkiem topionym



Bardzo smaczna i niezwykle szybka do przygotowania pasta, np. na śniadanie czy kolację, do kanapek z chleba, pumpernikla lub pieczywa chrupkiego, a także warzyw. 
Możecie jej użyć do przygotowania małych imprezowych kanapeczek. Jej przygotowanie zajmuje 5 minut jeśli użyjecie gotowej ciecierzycy z puszki.

 Składniki:
  • 1/2 szkl. suchej ciecierzycy lub puszka gotowej ugotowanej
  • 100 g serka topionego
  • szczypta soli morskiej
  • szczypta płatków chili

Sposób przygotowania:
Suchą ciecierzycę moczymy przez noc, a następnie gotujemy do miękkości.
Ciecierzycę odsączamy, a następnie wraz z serkiem topionym, szczyptą soli i chili miksujemy w blenderze na gładką pastę, lub jeśli chcecie mniej gładką z wyczuwalnymi kawałkami.
Smacznego!

2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Dziękuję Karmel-itka. Cieszę się, że podobają Ci się moje zdjęcia, to bardzo dla mnie ważne, gdy ktoś opiniuje moją pracę :) Pozdrawiam

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...