niedziela, 11 listopada 2012

Jajecznica z bakłażanem i cukinią




Dzisiaj jajecznica w nowym wydaniu z dodatkiem bakłażana i cukinii. 
Bardzo prosta do przygotowania i syta.

Składniki:
  • 6 jajek
  • mała cukinia
  • 1/2 bakłażana
  • mała cebula
  • boczek wędzony
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • szczypta ziół prowansalskich

Sposób przygotowania:
Boczek kroimy i smażymy na suchej patelni.
Gdy lekko się wytopi dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy aż stanie się szklista.
Bakłażana i cukinie bez obierania kroimy w kostkę i dodajemy do podsmażonego boczku z cebulą, dodajemy także zioła prowansalskie.
Do podsmażonych warzyw wbijamy jajka i smażymy na wolnym ogniu aż się ładnie zetną.
Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem świeżo mielonym.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...