czwartek, 27 września 2012

Tosty z twarogiem, pesto, pomidorami i roszponką


Idealne tosty na śniadanie, na kolację czy na lekki lunch. 
W sam raz do pracy, na drugie śniadanie do szkoły czy na wycieczkę, bo jest lekka i pożywna. Polecam!

Składniki:
  • 4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego
  • garść roszponki Fit&Easy
  • 4 plastry twarogu półtłustego
  • 2 łyżki pesto bazyliowo-migdałowego - przepis podawałam tutaj
  • 2 suszone pomidory w oliwie
  • 1 świeży pomidor
  • sól morska prowansalska
  • pieprz czarny świeżo mielony

Sposób przygotowania:
Kromki chleba tostowego opiekamy w tosterze.
Każdą kromkę smarujemy pesto.
Na dwie kromki układamy po 2 plastry twarogu, plastry pomidora świeżego i paseczki suszonych pomidorów.
Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy roszponkę i przykrywamy dwoma opieczonymi kromkami chleba.
Smacznego!

1 komentarz:

  1. A ja się zajadam tostami z kukurydzą, ale Twoje lepsze;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...