piątek, 24 sierpnia 2012

Makaron z jagodami i jogurtem greckim



Dzisiaj dziecinnie prosty i szybki obiad - makaron z jagodami i jogurtem, choć w dzieciństwie używałam śmietany. 
Danie podrasowałam szczyptą cynamonu, który doskonale komponuje się z jagodami i jogurtem.

Składniki:
  • 300 g makaronu, np. kokardki
  • 200 g jogurtu typu greckiego
  • 1 szkl. jagód świeżych lub mrożonych, ewentualnie 125 ml słoiczek jagód z cukrem
  • cukier
  • szczypta cynamonu

Sposób przygotowania:
Makaron ugotować w osolonej wodzie ok. 6-7 minut.
Jagody wymieszać z jogurtem greckim, osłodzić do smaku i dodać szczyptę cynamonu.
Podajemy od razu.
Smacznego!

6 komentarzy:

  1. z jogurtem greckim?;) koniecznie muszę wypróbować. smak zapewne nieco inny, niż z naturalnym.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też muszę wypróbować..

    OdpowiedzUsuń
  3. aj, jak lubię takie letni obiadki!

    OdpowiedzUsuń
  4. Makaron i owoce to to co lubię najbardziej:)

    OdpowiedzUsuń
  5. jogurt grecki ma dużo tłuszczu, polecam bardzo gesty jogurt naturalny bakoma :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może i jest tłustszy od jogurtu naturalnego, ale ma za to więcej smaku. Oczywiście także używam gęstego jogurtu naturalnego i jest też smacznie. Kto, co lubi, wszystko dozwolone!

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...