niedziela, 5 sierpnia 2012

Jajecznica z pieczarkami i cebulką


Niedzielne śniadanie - zapraszam!

Składniki:

  • 6 jajek
  • 4-5 pieczarek świeżych
  • 6 plastrów bekonu
  • 1/2 cebuli czosnkowej
  • sól morska
  • pieprz kolorowy świeżo mielony
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju 

Sposób przygotowania:
Na patelnię wlać łyżkę oleju i usmażyć bekon, gdy się zrumieni, zdając z patelni i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Na patelnię włożyć masło i wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę, zeszklić, dodać pokrojone pieczarki i smażyć na dość wolnym ogniu.
Gdy pieczarki będą są już podsmażone wbijamy jajka i smażymy na wolnym ogniu aż się zetną. Doprawiamy solą i pieprzem kolorowym (ja utłukłam w moździerzu).
Dodać szczypiorek i koperek.
Podajemy z uprzednio usmażonym bekonem i pieczywem.
Smacznego!

3 komentarze:

  1. Z pieczarkami? Nigdy nie próbowałam. Może warto, coś czuję, że będzie dobre :) Apetycznie wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  2. z pieczarkami jeszcze nigdy nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Jajecznica na bogato, bardzo taką lubię ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...