czwartek, 2 sierpnia 2012

Bucatini z bazyliowo - migdałowym pesto



Szybie danie, proste składniki, a jakie smaczne!
Jeśli jeszcze nie robiliście musicie koniecznie spróbować!

Składniki:
  • 250 g makaronu bucatini z mąki durum
  • 4 łyżki pesto bazyliowo-migdałowego - przepis podawałam tutaj
  • 4 łyżki sera długo dojrzewającego typu parmezan ( ja użyła Bursztyn)
  • pomidorki koktajlowe
  • świeża bazylia

Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj al dente "na ząb" (około 6 minut), odcedź, dodaj pesto i dokładnie wymieszaj, możesz dodać odrobinę wody spod gotowania makaronu, jeśli jest za gęste, dodaj starty ser.
Podaj na talerze, udekoruj pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi tylko na pół, bazylią i posyp resztą sera.
Smacznego!

1 komentarz:

  1. uwielbiam ten rodzaj makaronu, choć jest słabo znany ;)
    pozdrawiam,
    Szana
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...