niedziela, 22 lipca 2012

Kurczak ziołowy




Składniki:
  • 6 podudzi z kurczaka
  • 5 łyżek oleju
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego świeżo mielonego
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka cząbru
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki

Sposób przygotowania:
Olej wymieszać ze wszystkimi składnikami marynaty, włożyć do niej kurczaka i odstawić na całą noc do lodówki.
Następnego dnia smażymy na suchej patelni grillowej lub zwykłej, początkowo możemy przykryć pokrywką, a pod koniec smażenia odkryć i smażyć do zrumienienia skórki.
Podajemy z młodymi ziemniakami z wody z koperkiem oraz z mizerią ze świeżych ogórków. 
Smacznego!

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...