niedziela, 8 lipca 2012

Jajecznica z serem camembert i kiełkami rzodkiewki


Jajecznica na śniadanie? Tak, ale w wersji z camembertem i kiełkami rzodkiewki. Nietypowe połączenie, a jakie smaczne i szybkie do zrobienia. Polecam!

Składniki:
  • 3 jajka
  • 1 plaster boczku wędzonego
  • 3-4 plastry sera camembert
  • 2 łyżki kiełków rzodkiewki
  • sól morska
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • płatki suszonej papryki
  • 1 łyżeczka masła

Sposób przygotowania:
Boczek pokrój w paseczki i usmaż.
Do zrumienionego boczku wbij jajka, smaż aż się zetną.
Dodaj pokrojony camembert i kiełki, przypraw solą i pieprzem.
Podawaj od razu udekorowaną kawałkami camemberta, kiełkami i posyp płatkami papryki. Smacznego!

1 komentarz:

  1. bardzo smakowita.
    ciekawie łączysz smaki, ale tak, że pasują idealnie.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...