Jajecznica na śniadanie? Tak, ale w wersji z camembertem i kiełkami rzodkiewki. Nietypowe połączenie, a jakie smaczne i szybkie do zrobienia. Polecam!
Składniki:
- 3 jajka
- 1 plaster boczku wędzonego
- 3-4 plastry sera camembert
- 2 łyżki kiełków rzodkiewki
- sól morska
- świeżo mielony czarny pieprz
- płatki suszonej papryki
- 1 łyżeczka masła
Sposób przygotowania:
Boczek pokrój w paseczki i usmaż.
Do zrumienionego boczku wbij jajka, smaż aż się zetną.
Dodaj pokrojony camembert i kiełki, przypraw solą i pieprzem.
Podawaj od razu udekorowaną kawałkami camemberta, kiełkami i posyp płatkami papryki. Smacznego!
Do zrumienionego boczku wbij jajka, smaż aż się zetną.
Dodaj pokrojony camembert i kiełki, przypraw solą i pieprzem.
Podawaj od razu udekorowaną kawałkami camemberta, kiełkami i posyp płatkami papryki. Smacznego!
bardzo smakowita.
OdpowiedzUsuńciekawie łączysz smaki, ale tak, że pasują idealnie.