poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Szybka sałatka z chińskich zupek



Przepis na tą sałatkę mam od mojej serdecznej przyjaciółki. Zasmakowała nam strasznie i od tej pory od czasu do czasu ją przyrządzam. Sałatka szybka, tania i bardzo smaczna. 

Składniki:
  • 3 opakowania zupek rosół z makaronem (2 łagodne, 1 pikantna)
  • 2 pomidory
  • 1/2 ogórka świeżego
  • kilka korniszonów
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 1/2 dużej kapusty pekińskiej
  • 3-4 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:
Makaron z zupek pokruszyć, wsypać do miski. Kukurydzę odsączyć z zalewy, pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Warzywa pokroić w kosteczkę. Dodać do makaronu, wsypać zawartość przypraw z zupek, dodać majonez, dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce minimum 3 godziny. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...