środa, 11 kwietnia 2012

Pasta z makreli wędzonej



Bardzo prosta w przygotowaniu pasta, którą możemy posmarować chlebuś lub użyć jako farsz do jajek.

Składniki:
  • makrela wędzona
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 3 małe ogóreczki konserwowe
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • koperek
  • sól i pieprz świeżo mielony do smaku

Sposób przygotowania:
Makrelę obieramy ze skóry i oddzielamy od ości. Jajka, cebulę i ogórki drobniutko siekamy. Składniki mieszamy, dodajemy posiekany koperek, ketchup, majonez i musztardę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!


3 komentarze:

  1. Smaczny sposób na skonsumowanie wędzonej makreli :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię taką pastę, zainspirowałaś mnie, mam w lodówce makrelę będzie na śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...