sobota, 31 marca 2012

Witaminowa kanapka z rzeżuchą



Wiosna to czas wielkich zmian żywieniowych. Jadamy więcej owoców, warzyw, używamy więcej świeżych ziół. Kanapka na śniadanie powinna być zatem kolorowa z dużą ilością warzyw, bo taka doda nam energii na cały dzień.

Składniki:
  • kromka chleba pełnoziarnistego, razowego
  • sałata lodowa
  • wędlina drobiowa
  • pomidor
  • ogórek
  • jajko ugotowane na twardo
  • rzeżucha
  • pieprz świeżo mielony

Sposób przygotowania:
Na kromkę chleba kładziemy liść sałaty, plaster wędliny, i na to na przemian po plastrze jajka, pomidora, ogórka i znów jajko, ogórek i pomidor. Wierzch kanapeczki posypujemy rzeżuchą i przyprawiamy szczyptą świeżo mielonego pieprzu. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...