sobota, 3 marca 2012

Twarożek ze szczypiorkiem


Dzisiejsze promienie słońca nastawiły mnie wiosennie do życia i dodały energii. Na śniadanko więc postanowiłam zrobić twarożek ze szczypiorkiem. Ach - z utęsknieniem czekam na wiosnę i na nowalijki, z których można wyczarować cuda w kuchni.

 Składniki:
  • 250 g twarogu półtłustego
  • 3 łyżki gęstej śmietany 12% lub jogurt naturalny
  • szczypiorek wg uznania
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Banalnie proste w przygotowaniu, ale jakie smaczne. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać śmietanę, dokładnie wymieszać. Dodać pokrojony szczypiorek i zmiażdżony czosnek, doprawić do smaku solą i pieprzem. No i zajadamy. Smacznego!

2 komentarze:

  1. Wiosna już za rogiem...a póki co można się pocieszać takim twarożkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam! oprócz szczypiorku zawsze dodaję jeszcze kupę warzyw.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...